læse

5 gode grunde til at læse hver dag

Det at læse bøger er ikke helt lige så populært, som det engang var. Mange læser i dag enten på deres computere, på mobiler eller i magasiner og ser derfor bort fra bøgerne. I denne artikel ser vi på 5 gode grunde til at vende tilbage til bøgerne, hvis du ikke allerede er en regelmæssig læser.

1. Bøger er lette at finde

Du kan finde bøger i boghandlen, i bogbutikker, på undervisningssteder, såfremt du er studerende, og der er sikkert mange flere muligheder endnu. Det er aldrig svært at finde bøger. Du kan købe bogen: blå bog for evigt, hvis du vil læse en spændende bog.

2. Du bliver bedre til sprog

Ja, dette punkt er selvfølgelig en god grund til, at vi skriver om emnet på Sprogbasen. Ved at læse bliver man som nævnt klogere, mere kreativ, får et større ordforråd og meget mere… og alle disse ting er vigtige, når du skal lære et nyt sprog. Læser du også tekster/bøger på et sprog, du plejer at lære, så vil du også hurtigt opleve, at læringsprocessen går langt hurtigere end den ellers ville.

3. Underholdning

I dag er der vanvittigt mange kilder til underholdning. Bøger er en af dem, måske den bedste. Ofte føler man, at film ikke helt lever op til de bøger, de er baseret på. Kan det være fordi man føler sig mere involveret og i højere grad indlever sig i bøger? Uanset hvad, så er det svært at argumentere mod, at bøger kan være virkeligt underholdende, når først man får øjnene op for dem

4. Du bliver klogere

Ved at læse vil du hurtigt opdage nye ting. Det kan være nyttige facts og information, hvis du læser faglitteratur. Skønlitteratur byder til gengæld på viden om ord, sprog, struktur, historie og meget, meget mere. Det er utroligt interessant og lærerigt at læse om historien bag noget, hvordan mennesker lever/har levet, eller i det hele taget bare at få viden om noget, som man ikke vidste før.

5. Større ordforråd

Bemærker du ofte, når folk tit bruger de samme ord? Det kan du om ikke andet selv undgå, alene ved at læse hver dag. Det vil give dit ordforråd lidt af et boost, og du vil ofte komme i tanke om synonymer til enhver glose, der kommer i din retning! Jo flere ord, du får kendskab til, jo flere ord vil du huske at bruge.